Lekker zelf pizza maken

Een pizza is pas lekker als je hem zelf maakt. Maar ook gaat het er om dat er de lekkerste saus en topping op zitten. Nu kan je altijd voor makkelijk en snel gaan door langs de domino's te rijden en een kant en klare pizza te halen, maar wat is er lekkerder dan een zelf gemaakte pizza? 

Maak er een compleet pizza feest van en kijk snel hier onder hoe je makkelijk de lekkerste pizzabodem en pizza saus maakt!

Pizzabodem

Lekker met je handen in het deeg en daarna pronken met een krokante mooie luchtige bodem is makkelijker dan je denkt.

Je hebt er weinig voor nodig namelijk:

480 gram bloem het mooiste is 0,0 bloem 

300ml lauw water

2 eetlepel olijfolie

1 eetlepel suiker

halve theelepel zout

6 gram droge gist

 

Als je het kneden niet leuk en vies vind dan kan je het ook met een mixer met deeg haak doen. Maar het is wel ook gaaf om zelf lekker te kneden en te viezerikken.

Om te beginnen doe je eerst de suiker en gist bij het lauwe water, roer dit even lekker door en laat het even 10 min staan. je krijgt er een klein beetje schuim op dat is een teken dat de gist zijn werk doet.

ondertussen doe je de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje en giet daar de olijfolie in. Strooi er een beetje zout overheen en giet het gist mengsel in het kuiltje.

Nu kan het kneden beginnen. Kneed het deeg tot dat het lekker elastisch en soepel is. mocht hij heel erg blijven kleven kun je er een beetje bloem aan toevoegen. Dit duurt ongeveer 5min. 

Zodra het een mooie bol is leg je hem in een kom en dek je hem af met een schone vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten zodat het lekker rijzen.

Verdeel daarna de bol in 6 of 8 gelijke delen(afhankelijk van hoe groot je de pizza wil hebben)en iedereen kan zijn eigen creatie maken. 

 

Een paar tips, zorg er voor dat je genoeg bloem gebruikt bij het uit rollen van het deeg. Dit voorkomt dat de bodem aan de schep of in de oven blijft plakken. Maar beleg je pizza niet te dik, les is more!

 

Pizza saus

Saus maken is het makkelijkste. Je hebt de volgend ingredienten nodig voor 4 personen:

2 sjalotten 

3 tenen knoflook

8 tomaten

280 gr tomatenpuree

500 gr tomaten gezeefde tomaten

 

Lekkere verse kruiden:

5 blaadjes basilicum

3 takjes oregano

1 takje tijm

een beetje salie

Of als je voor heel makkelijk gaat: 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Zout en peper voor de smaak.

 

Als je alles in huis hebt kan je in 15 min de lekkerste saus klaar hebben. Het voordeel is, je kan de saus makkelijk een dag eerder maken hij blijft in de koelkast namelijk een aantal dagen goed.

Snij de sjalotten en de knoflook in grove stukken en fruit ze aan in een scheutje olie. Snij bij de tomaten het kroontje er uit en snij deze ook in grove stukken. Gooi ze dan lekker bij de sjalotten en knoflook en bak ze even mee tot ze lekker zacht zijn.

Dan kan de tomaten puree en de gezeefde tomaten er bij. en laat deze even lekker pruttelen.

Ondertussen kan je de verse kruiden lekker fijn snijden en er bij doen.

Als je hebt gekozen voor de gedroogde kruiden dan heb je nu even tijd voor een borreltje, en gooi je de gedroogde kruiden er 5 min later in. 

Als dit allemaal 5 min heeft geprutteld, maak je er een mooi gladde saus van door er even met de staafmixer er door te gaan. 

Je kan de saus nog afmaken met een beetje zout en peper maar maak hem niet te overheersend want het zuurtje geeft juist een lekkere smaak aan je pizza.

 

Eet smakelijk.