Hoe stook ik de oven?!

 

Nu je de gelukkige eigenaar van een mooie BunKerT bent!  Wil je de lekkerste en mooiste pizza's  bakken. Als je een beetje een goeie stoker bent dan kan je lekker gaan beginnen. Maar mocht het zo zijn dat je er niet zo goed in bent of wil weten hoe wij het doen, dan heb je bij deze een mooi stappenplan.

 

Je hebt alles klaar liggen om een mooi vuurtje te maken, maar heb je ook al aan je deeg en saus gedacht? 

Wat heb ik nodig voor een mooi vuurtje?

Voor het mooiste en stabielste vuur heb je vooral droog en schoon hout nodig. Gebruik je toch te nat of bewerkt hout dan zal je uitgerookt worden en je pizza zal er niet lekkerder van worden. 

Wij gebruiken het liefste hout van de beuk, berk of een fruitsoort.  

Ook hebben wij  altijd een beetje fijn gehakte stukken vuren hout voor het opstarten. Deze stukken stapelen we mooi op met onderin een aanmaak blokje.

 

Als het lekker brand kan je er een mooi stuk beuk, berk of appelhout er op leggen. Als dit lekker brand loopt de temperatuur makkelijk op naar 350 graden en dat is de ideale temperatuur voor het bakken van je pizza. Op deze manier is je oven in circa 20 a 25 minuten gebruiksklaar!  

Nu is het de kunst om de oven lekker op temperatuur te houden. Let er wel op dat als je er een nieuw stukje hout opgooit dat je even wacht met je pizza er opgooien want als een nieuw stuk hout gaat branden geeft hij teveel vlammen en rook. En krijg je een grijze look over je pizza.

Heel veel stook en bak plezier!!!